Suna Uzal Ortaokulu Tarihçesi

Okulumuzun tarihçesi...

Okulumuz 1967 yılında kurulan Şirinevler Yapı Kooperatifi imar planında okul yeri olarak kendi üyelerinin katkıları ile okul binasının duvarlarını yapıp Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bayındırlık Müdürlüğünce ayrılan para ile çatı,duvarlarının sıvası,doğrama işleri yapılarak 24.Şubat.1973 yılında Eğitim Öğretime açılmıştır.

Beş derslikli olarak yapılan binada bu süre içinde iç bölümlerinde belirli tadilatlar yapılarak sınıf sayıları artırılmıştır.1996 yılında Suna UZAL hanım tarafından yeNi binanın bulunduğu arsanın bir kısmının parasını ödeyerek arsayı Milli Eğitime bağışlamıştır.Valilik Makamının 11.10.1996 tarih ve 10435 sayılı olurları ile de 1996-1997 öğretim yılında  okulun adı Suna Uzal İlköğretim Okulu, 2012-2013 öğretim yılından itibaren Suna Uzal Ortaokulu olarak düzenlenmiş ve eğitim öğretim faaliyetini sürdürmeye devam etmektedir.1996 Ekim ayında yeni binanın temeli atılmış ve  Aralık.1997 yılında yeni binaya taşınılmıştır. Öğrenci sayımızın artması sebebiyle Eski ilkokul binası yeniden tadilattan geçirilerek eğitim öğretime hazır hale getirilmiş ve halen her iki binada kullanılmaktadır.

Eğitim ve öğretime eski ve yeni binada devam edilmektedir.  Okulumuzun ısıtma sistemi doğalgaz yakıtlı kalorifer olup,tüm binamız merkezi sistemle ısıtılmaktadır.Tüm bölümlerimizde aydınlatma ve elektrik sistemi tam ve faaliyettedir.Kapalı Devre Kamera sistemi, Okul Alarmı, Öğrenci Kantini, öğrenci Kooperatifi,Okul Sulama sondajı, Kanalizasyon sistemi vardır.

26 Derslik,1 Fen laboratuvarı,1 Bilgisayar teknoloji sınıfı,1 Kütüphane, 1 İş atölyesi,1 Arşiv odası,1 Harita odası,1 Spor odası,1 Müdür Odası, 2 Md. Yrd. Odası,  1 Memur odası bulunmaktadır.

2023-2024 öğretim yılı itibariyle öğretmen sayısı 58, öğrenci sayısı toplam 741 ´dir.

Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

Yayın: 01.01.2016 - Güncelleme: 25.09.2023 11:08 - Görüntülenme: 2207